Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Terv-élőszereplősfilmek

Rose Red - 2016 márciusában a stúdió új, fejlesztés alatt álló filmet jelentett be Rose Red címmel, egy élőszereplős spin-off filmnek, amelyet Hófehérke nővére, Red Rose szemszögéből fognak elmesélni. A filmet Tripp Vinson gyártja, Justin Merz, Evan Daugherty és Kristin Gore írja. Brie Larsont tekintik a címszerepnek.

Hófehérke és a hét törpe - 2016 októberében bejelentették Hófehérke és a hét törpe élőszereplős adaptációját. A forgatókönyvet Erin Cressida Wilson írja; míg Benj Pasek és Justin Paul, akik szintén új dalanyagot írtak Aladdin (2019) élőszereplős adaptációjához, új dalokat fognak írni a projekthez. 2019-ben Marc Webb szerződött igazgatóként. A fő fotózás eredetileg 2020 márciusában, Vancouverben kezdődött, de a forgatás a COVID-19 járvány miatt 2020 nyarára vagy őszére csúszott.

Pinokkió - egy közelgő amerikai zenei fantasy drámafilm, amelyet Robert Zemeckis rendezett Zemeckis és Chris Weitz forgatókönyvéből, és amelyet a Walt Disney Pictures készített. A film az 1940-es azonos nevű film CGI / élőszereplős adaptációja, amely maga is Carlo Collodi The Pinocchio kalandjai című könyvén alapul. A filmben Benjamin Evan Ainsworth, Tom Hanks, Luke Evans és Cynthia Erivo lesz a főszereplő, Joseph Gordon-Levitt, Keegan-Michael Key és Lorraine Bracco szerepekben.
A Pinocchio élőszereplős feldolgozásának terveit először a Disney fedte fel 2015-ben, Peter Hedges készítette a forgatókönyv megírását, mielőtt Weitz váltotta volna, míg King 2018 februárjában csatlakozott a filmhez rendezőként, és a produkció megkezdődött. 2019-ben, bár King végül 2019 januárjára hagyta el a projektet. Később bejelentették, hogy Zemeckis rendezi a filmet, ő és Weitz pedig bejelentették, hogy ők írják a forgatókönyvet. A forgatás 2021 márciusában kezdődött.

Bambi - 2020. január 28-án bejelentették, hogy folyamatban van egy fotorealisztikus, CGI-ig terjedő feldolgozás, amelynek forgatókönyvét Geneva Robertson-Dworet és Lindsey Beer írták. Paul Weitz, Chris Weitz és Andrew Miano gyártják a filmet; közös vállalkozás a Walt Disney Pictures, a Depth of Field Studios és a Known Universe Productions között. A Walt Disney Company a filmet a "Dzsungel Könyve" (2016) és az "Oroszlánkirály" (2019) "társdarabjaként" jellemezte, mivel a három film olyan vadvilágot mutat be, amely kiterjedt CGI-t és speciális effektusokat igényel.

Peter Pan & Wendy - egy közelgő amerikai kalandfilm, amelyet David Lowery rendezett, és Lowery és Toby Halbrooks írta, producerként Jim Whitaker és Joe Roth. A Walt Disney Pictures által gyártott film a Disney Pan 1953-as animációs filmjének élőszereplős adaptációja, amely maga a Peter Pan című darab alapján készült; vagy a Fiú, aki nem nőne fel, J. M. Barrie. A filmben a főszerepekben Alexander Molony és Ever Anderson lesz a főszerepben, Jude Law, Yara Shahidi, Jim Gaffigan, Joshua Pickering, Jacobi Jupe, Alyssa Wapanatâhk, Molly Parker és Alan Tudyk.
Az élőszereplős Peter Pan film fejlesztése 2016. április 13-án kezdődött, Lowery pedig Halbrooks mellett rendezte és írta a filmet, és a következő négy évet a produkciós csapat dolgozta fel a remake forgatókönyvén. A film címét 2020. január 7-én jelentették be. A bemutatót 2022-ben a Disney + streaming szolgáltatáson mutatják be.

Csingiling: élőszereplős - 2015-ben bejelentették, hogy egy élőszereplős film fejlesztés alatt áll, amelynek során Reese Witherspoon játssza Tinker Bell-t és Victoria Strouse írja a forgatókönyvet. 2020-tól a projekt további fejlesztéseiről nem számoltak be.

A kőbe szúrt kard - Az élőszereplős játékfilm-adaptáció 2015 júliusában fejlődött ki, Bryan Cogman írta a forgatókönyvet, Brigham Taylor pedig producerként tevékenykedett. 2018 januárjára Juan Carlos Fresnadillót hirdették meg igazgatóként.

Robin Hood - 2020 áprilisában arról számoltak be, hogy a Disney Robin Hood élő akció / CG hibrid feldolgozását fejleszti, amely ugyanolyan antropomorf karaktereket tartalmaz, mint az 1973-as filmben, Kari Granlund írása és Carlos Lopez Estrada rendezése közben, Justin Springer pedig a film. A feldolgozás kizárólag a Disney + -on jelenik meg.

Szépség és a Szörnyeteg folytatás/előzmény/sorozat - Röviddel a film megjelenése után Sean Bailey azt mondta, hogy a Walt Disney Pictures "megvizsgálja a lehetséges [élőszereplős] spin-off és előzmények forgatókönyveit" az animációs és élőszereplős Disney-filmekhez, beleértve a Szépséget és a Szörnyeteget is. Emma Watson és Dan Stevens egyaránt érdeklődést mutat a szerepük megismétlése iránt a film lehetséges folytatásában vagy előzményében.
2020. március 6-án az ABC Signature Studios bejelentette, hogy spin-off / prequel korlátozott sorozatot dolgoz ki a Disney + számára Gastonra és LeFou-ra koncentráló filmhez. Luke Evans és Josh Gad újra felveszik a szerepüket a filmből, és Eddy Kitsis és Adam Horowitz mellett a sorozat vezetői lesznek, Gad, Kitsis és Horowitz pedig a sorozat showrunnerei és írói lesznek. A jelentések szerint Alan Menken tárgyalásokat folytat a sorozat zeneszerzőjeként való visszatéréséről, amelyet áprilisban megerősített. A sorozat címe Little Town lesz.

Aladdin folytatás/előzmény/sorozat - 2019. augusztus 12-én Lin producer bejelentette a folytatás iránti lelkesedését, és elárulta, hogy a Disney a nyomon követés korai szakaszában van. A stúdió azt is reméli, hogy visszahozza Ritchie-t a rendezésbe, Smith-et pedig a Genie szerepének újbóli betöltésére, miközben egy "friss és új" történetet is elmesél. Később kijelentette, hogy ha folytatnák az Aladdin-t, az nem a Jafar visszatérése vagy az Aladdin és a tolvajok fejedelme című animációs filmek közvetlen adaptációja lenne, hanem kölcsönözhetne belőlük elemeket. Azt is elmondták, hogy megnézik a folytatás történetének különféle forrásait. 2020. február 12-én a Variety hivatalosan megerősítette, hogy folytatás van folyamatban, John Gatins és Andrea Berloff készítette a forgatókönyv megírását. Lin és Eirich producerként térnek vissza, Massoud, Smith és Scott pedig újra felveszik szerepüket. A folytatást hivatalossá tették, miután a producereknek volt egy jó történetük, és tudták az Aladdin 2 felé vezető utat.
Egy évvel azelőtt, hogy Aladdin átalakításáról döntött volna, a Disney 2015-ben bejelentette, hogy élőszereplős előzményt készít a fent említett filmnek Genies címmel. A jelentések szerint az új film a dzsinnekre és azok birodalmára összpontosított, és feltárta, hogyan került Aladdin dzsinnje a lámpába. Mark Swift és Damian Shannon írókat alkalmazták a forgatókönyv megírására, míg Tripp Vinsonnak producerként kellett szolgálnia a Vinson Films zászlaja alatt.2021 áprilisáig nem érkezett további bejelentés.
2019. december 6-án bejelentették, hogy a Prince + Andersre összpontosító spin-off film a Disney + számára készült, Jordan Dunn és Michael Kvamme írták a forgatókönyvet, Magnussen pedig megismételte szerepét.

Az Oroszlánkirály előzmény/folytatás - 2020. szeptember 29-én a Deadline Hollywood arról számolt be, hogy folytatódik a film, amelynek Barry Jenkins a rendezőhöz kötődik. Míg a The Hollywood Reporter azt mondta, hogy a film Muffasáról szóló előzménye lesz alkotó éveiben, a Deadline szerint ez folytatás lesz, amely mind Mufasa eredetére, mind az első film utáni eseményekre összpontosít, hasonlóan a Keresztapa II. Részéhez. Jeff Nathanson, a remake forgatókönyvírója állítólag elkészítette a tervezetet

A Notre Dame-i toronyőr -  élőszereplős feldolgozását 2019 januárjában jelentették be. A forgatókönyvet David Henry Hwang írta majd Menkennel és Schwartzzal visszatérve a zene megírásához. Josh Gad, David Hoberman és Todd Lieberman készülnek produkcióra, és Gadet valószínűleg a Quasimodo szerepére gondolják. Az egyszerűen Hunchback címet viselő film mind az animációs filmből, mind Hugo regényéből fog elemeket meríteni.  2021 januárjában Gad kijelentette, hogy a projekt még mindig folyamatban van, és ő és a stúdió "közelebb kerülnek" a megvalósításához.

Herkules - 2020. április 29-én arról számoltak be, hogy a Walt Disney Pictures Hercules élőszereplős feldolgozását fejleszti. Jeffery Silver és Karen Gilchrist, akik korábban az Oroszlánkirály CGI-remake-jét készítették, állítják a filmet. A film várhatóan az eredeti film dalait tartalmazza. Joe és Anthony Russo producerként is szolgál a filmben, míg Dave Callaham írja a forgatókönyvet. 2020. május 7-én a Russo testvérek azt mondták, hogy az átdolgozás nem lesz "szó szerinti fordítás", mivel azt akarják, hogy a filmnek új elemei legyenek, de még mindig "valami az eredeti borában van és ihletet kapott. ."

Mulan Folytatás - 2020 áprilisában arról számoltak be, hogy a Mulan folytatása folyamatban van, Chris Bender, Jason T. Reed és Jake Weiner visszatérve producerként.

Lilo és Stitch – A csillagkutya​ - 2018. október 3-án a The Hollywood Reporter bejelentette, hogy a Walt Disney Pictures a Lilo & Stitch élőszereplős feldolgozását fejleszti. Azt is bejelentették, hogy a filmet az Aladdin producerei, Dan Lin és Jonathan Eirich készítik, és Mike Van Waes írta. 2020. február 4-én arról számoltak be, hogy a feldolgozás megjelenik a Disney streaming szolgáltatásában, a Disney +-ban, és Chris Sanders újra felvállalja a Stitch hangjának szerepét. Állítólag a forgatásra Hawaiiban 2020 végén kezdődtek. 2020. november 13-án azonban arról számoltak be, hogy Jon M. Chu tárgyalásokba kezdett a film rendezéséről, és hogy a Lilo & Stitch megjelenése a Disney + -on a színházak helyett már nem világos.

Aranyhaj: A Disney az utóbbi években elkezdte megfilmesíteni a meséket, amiknek egytől-egyik hatalmas sikerük lett. Gondoljunk csak bele, mennyire imádtuk a Szépség és  a Szörnyeteg, az Oroszlánkirály, vagy az Aladdin élőszereplős verzióit.
Most pedig dobj el mindent, a hírek szerint ugyanis érkezik egy újabb hatalmas kedvenc a mozikba, méghozzá Aranyhaj! A Disinsider forrásai szerint azt még nem lehet tudni, hogy a film a tíz éve bemutatott „Aranyhaj és a nagy gubanc” alapján fog-e készülni, az viszont biztos, hogy a mese főszereplője, Rapunzel köré fog épülni, a forgatókönyvet pedig Ashleigh Powell írja, akinek „A diótörő és a négy birodalom” című filmet is köszönhetjük.
Sajnos egyelőre a filmben játszó színészekről semmilyen infó nincs, a fanoknak viszont már most határozott elképzelésük van ezzel kapcsolatban. A legtöbben Amanda Seyfiedet vagy Dove Cameront szeretnék Rapunzelként látni, Flynn herceg szerepét pedig sokan Tom Hollandnak adnák.